Fotografische drieluiken door Mylà¨ne Siegers, van 28 mei tot en met 28 augustus 2005. De zomer van 2005 staat in Den Haag helemaal in het teken van voormalig Nederlands Indië. De hofstad was lange tijd de plek waar zakenlieden en bestuursambtenaren uit Indië zich vestigden. Dit heeft als gevolg dat Den Haag nog een bloeiende Indische gemeenschap heeft. Meer dan zestig Haagse instanties organiseren bijeenkomsten, manifestaties en exposities ter gelegenheid van de Indische zomer.

Fotografe Mylà¨ne Siegers komt uit een gemengd nest. De familie van haar moeder behoorde tot het Nederlandse bestuursapparaat dat in Indië de dienst uitmaakte. Haar vader stamt uit een inlandse familie. Mylà¨ne staat soms verbaasd over de volstrekte integratie die de Indische gemeenschap in Den Haag onderging. Daarbij zijn, naar haar mening, wel heel veel typische eigenschappen van de Indische Nederlander achter de voordeur verborgen geraakt.

In de tentoonstelling Indisch Panorama wil zij kenmerken van de Indische gemeenschap laten zien in de vorm van fotografische drieluiken. Die werpen een ander licht op de gangbare gemeenplaatsen: humoristisch, confronterend en soms schrijnend.
Ook laat Siegers het persoonlijke verhaal van haar familie zien. Zoals het koffertje waarmee haar vader uit Indië naar Nederland kwam. Ook ligt er een crucifix die haar oom in het Jappenkamp sneed en de oorkonde die hij daarvoor van zijn kampgenoten ontving. Daarvoor ontving een heuse, in het kamp vervaardigde, oorkonde. Ook zijn er veel familiefoto's en andere aandenkens die de brug slaan van het persoonlijke verhaal van de familie van Mylà¨ne Siegers en de stereotypen van de Indische gemeenschap.

bron:Panorama Mesdag