InFocus heeft Sahara Benelux in Eindhoven benoemt tot exclusief distributeur van haar projectorproducten voor de professionele Audiovisuele Markt. Beide organisaties zien deze samenwerking als toegevoegde waarde op elkaars producten en dienstverlening en als springplank voor het verder vergroten van marktposities op de Nederlandse markt.

Sahara Benelux bestaat dit jaar 10 jaar en heeft zich een toonaangevende positie verworven op de markt. Het bedrijf levert naast projectoren, ook (interactieve)displays, narrow casting systemen, bekabeling, producten, projectorlampen, digitale schoolborden, projectieschermen, producten voor Digital Signage en 3D visualisatie.

Guido van Voorst, sales manager Pro AV bij InFocus: à¢â‚¬Å“Distributie houdt naar onze overtuiging niet op bij de levering van producten. Ook professionele advisering en een betrouwbare after sales zijn nodig om klanten in de professionele markt optimaal van dienst te kunnen zijn. Daarom hebben we bewust gezocht naar een distributeur die toegevoegde waarde biedt. In onze optiek behoort Sahara tot de absolute top van AV-distributeurs in de Benelux. Bovendien is deze organisatie qua toegevoegde waarde en schaalgrootte de beste keuze voor InFocus om onze marktpositie op de Nederlandse audiovisuele markt verder uit te bouwen.à¢â‚¬

Remmelt van der Woude van Sahara Benelux bevestigt de synergie tussen beide bedrijven. à¢â‚¬Å“InFocus is een Amerikaans bedrijf met een uiterst professionele marktbenadering en een dito ondersteuning naar haar klanten. Daarnaast is ze wereldwijd een top-5 speler op het gebied van projectie. Met haar nieuwste 5-serie projectoren wordt nu ook het bovenste segment van de markt uitstekend bediend. Voor ons betekent dit concreet dat we de beschikking hebben over een complete, brede lijn van projectoren met een sterke focus op de ontwikkeling van specifieke markten. Wij zien deze producten als uitstekende oplossingen in bijvoorbeeld het hoger en voortgezet onderwijs, de medische sector, architecten- en reclamebureaus, congrescentra, en dergelijken. Wij kennen InFocus als een bedrijf dat staat voor professionaliteit, kwaliteit en een sterke visie. Samen vormen we een prima combinatie om de markt gezamenlijk te bewerken en om dealers en klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen.à¢â‚¬

Over Sahara Nederland B.V.
Sahara is een dienstverlenend specialist en leverancier van complete, interactieve presentatieproducten. Het bedrijf stelt zich ten doel haar dealers maximale ondersteuning te verlenen. Met meer dan 10 jaar ervaring levert Sahara maatwerk. Sahara staat voor de levering van kwalitatief hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen. Door een breed merkenbeleid en professionele advisering garandeert Sahara de juiste oplossing voor elke toepassing en wens; van de levering van een los product tot complete audiovisuele installaties, inclusief servicetrajecten.
www.saharabenelux.nl

Over InFocus
InFocus is pionier op het gebied van digitale projectiemiddelen. InFocus is al 24 jaar actief op de professionele audiovisuele markt en ontwikkelt en vermarkt digitale projectiesystemen en accessoires. De nadruk ligt bij InFocus op innovatie, gericht op het bieden van gebruiksvriendelijke oplossingen. InFocus bezit 240 patenten op het gebied van digitale projectie en kent de wensen en behoeften van professionals die gebruik maken van projectiesystemen voor het overbrengen van boodschappen aan hun doelgroepen. InFocus projectoren worden standaard geleverd met 5 jaar productgarantie en 1 jaar lampgarantie. Overheidsinstellingen profiteren zelfs van 3 jaar lampgarantie. Het leveringsprogramma omvat ultra portable projectoren van 1,1 kg tot Pro AV installatieprojectoren met full HD resolutie en 7000 Ansi Lumen, geschikt voor 24/7 gebruik. Naast de projectoren biedt InFocus een uitgebreide accessoirelijn.
www.infocus.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie over het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Remmelt van der Woude van Sahara, telefonisch bereikbaar via 0 40 261 96 76 of door Frank Lether van Presstige Public Rela-tions, die via 033 245 00 70 bereikbaar is.

Eindhoven, 17 februari 2010

Een foto Remmelt van der Woude en Guido van Voorst kan worden gedownload via de Perskamer van Sahara. Ga naar www.presstige.nl klik rechts bovenaan op 'Perskamer' en daarna op 'Sahara'. Klik daarna bovenaan op de knop 'fotoarchief'.

Sahara Nederland B.V.
Het Schakelplein 20
5651 GR Eindhoven
040 261 96 76