Hoofddorp, November 2008

ING Bank heeft gekozen voor de biometrisch beveiligde USB-memory stick genaamd 'Signature' en deze in haar productcatalogus toegevoegd per november 2008.

Biometrische systemen worden vaak gebruikt om de identiteit van personen vast te stellen door middel van de unieke eigenschappen van het menselijk lichaam, in dit geval 'de vingerafdruk'.

Dergelijke systemen moeten natuurlijk volledig betrouwbaar zijn, geen (technisch) ongemak opleveren en snel werken.

De basis van de Signature bestaat uit unieke gepatenteerde ontwerpen, waaronder dual vingerafdrukherkenning, bevat geen stuurprogramma's, er is geen software nodig, is wachtwoordvrij en platform onafhankelijk.

Gebruikers en beheerders kunnen hierdoor meer tijd besteden aan efficiënt gebruik van de oplossing zelf in plaats van het moeizaam volgen van de functies hiervan.

Per direct kan het ING personeel de veilige gegevensdrager aanschaffen en in gebruik gaan nemen. Het doel van deze beslissing is het data beschermingsniveau van haar klanten naar een hoger plan te tillen. Wanneer een gebruiker onverhoopt de Signature mocht verliezen dan is die persoonlijke informatie onbereikbaar voor de vinder. Voor een ieder, behalve voor de eigenaar, die tracht de data uit te lezen van de Signature is het onmogelijk toegang te krijgen zonder een geldige vingerafdruk validatie van de beheerder en/of vooraf ingestelde gebruikers.

"We zijn zeer content met de levering van Signature via het kanaal aan deze double A (AA) geclassificeerde bank" aldus Jan Peters, Business Development Manager bij Norman/SHARK B.V., data security fabrikant en tevens exclusief distributeur BENELUX van de Signature.

Meer informatie vindt u op:

http://www.norman.com/Product/Biometrische_beveiliging/nl

Voor telefonisch contact: 023 78 90 230 of mail naar [email protected]

Voor beeldmateriaal: 023 78 90 222 of mail naar [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular