Ingen – Man aangehouden na woningbrandDe politie is een onderzoek gestart naar een woningbrand donderdagavond in een woning aan de Provincialeweg in Ingen. Rond 23.00 uur meldden omwonenden aan de politie dat vlammen uit het dak sloegen. Op het moment van de brand was niemand in de woning aanwezig. De zolderetage brandde volledig uit. In het pand werden resten van een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar van de woning is als verdachte gehoord.

Politie en brandweer gingen snel ter plaatse. Agenten hielden het toegestroomde publiek op veilige afstand. De brandweer, die onder andere een hoogwerker inzette, had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de zolderetage volledig uitbrandde. De boven- en benedenverdieping liepen roet en waterschade op. Enkele paarden en een konijn, die zich op het terrein bevonden, werden in veiligheid gebracht.

De eigenaar van de woning verklaarde tegen agenten dat hij een hennepkwekerij had. Hierop is hij aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De Technische Recherche heeft vrijdag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. In het onderzoek is vast komen te staan dat de brand op zolder is ontstaan. Op deze verdieping zat een hennepkwekerij. Er werden resten van hennepplantjes en apparatuur aangetroffen. De NUON heeft inmiddels vastgesteld dat er sprake is van illegaal aftappen van stroom.

Tegen de eigenaar van de woning wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal worden gedagvaard.

Bron: Politie Gelderland-ZuidComments are closed.
%d bloggers liken dit: