Dinsdag 1 november werd een 42-jarige Almeloër in zijn woonplaats aangehouden. De politie kwam de man op het spoor na een insluiping in een verzorgingstehuis aan de Klaashuisstraat in Haaksbergen. Uit verhoor is inmiddels gebleken dat de man in oktober 2005 meerdere diefstallen heeft gepleegd in bejaarden- en verzorgingstehuizen in de regio Twente. Naast de insluiping in Haaksbergen bekende de 42-jarige verdachte insluipingen in Markelo, Ootmarsum, Delden, Rijssen, Vriezenveen, Denekamp en Goor.

In bijna alle gevallen werden portemonnees weggenomen, zowel van bewoners als ook van personeelsleden. Op weg naar huis haalde hij het geld eruit en gooide de portemonnees weg. Het ging hierbij om bedragen tot 50 euro. De verdachte verklaarde in een van de gevallen zelfs 200 euro te hebben buitgemaakt. 
Inmiddels is door vijf personen aangifte gedaan. Naar de overige gevallen wordt nog onderzoek verricht. De verdachte is donderdag 3 november bij justitie voorgeleid en zit nog vast. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

bron:Politie Twente