In de gemeente Heiloo zijn de afgelopen weken verschillende mensen het slachtoffer geworden van insluipers in woningen. De afgelopen maanden waren er 25 insluipingen in woningen in Heiloo. Dit betekent dat de ongewenste bezoeker toeslaat als de bewoner gewoon thuis is, bijvoorbeeld in de tuin of boven. Via een onafgesloten deur dringt de dief de woning binnen. En razendsnel gaat deze te werk. Een tas, laptop of camera is zo verdwenen.

Behalve de materiële schade, geeft een insluiping bij gedupeerden vaak ook een emotionele klap. Een wildvreemde is in huis geweest en heeft aan persoonlijke spullen gezeten. De politie in Heiloo zal de komende tijd extra agenten inzetten om het aantal insluipingen in Heiloo een halt toe te brengen en de daders op te sporen. Daarnaast is het van groot belang dat burgers zelf aan hun eigen veiligheid denken en ramen en deuren sluiten, ook als zij thuis zijn. Zo kan veel ellende worden voorkomen.
Diefstallen terugdringen
De politie in Heiloo zal de komende periode extra agenten inzetten. Zij zullen onopvallend, dus in burger, surveilleren. Te voet, op de fiets en met de auto worden woningen in Heiloo extra in de gaten gehouden. Uit de aangiften blijkt dat de insluipers met name in de vroege avond actief zijn. De daders slaan bijvoorbeeld toe als de bewoner even weg is voor een boodschap of als de kinderen naar bed gebracht worden. De handtas met portemonnee met daarin pasjes en geld ligt vaak op tafel. Binnen 30 seconden is deze verdwenen, maar de nasleep voor de gedupeerde kost veel meer tijd. Pasjes moeten geblokkeerd worden en de verzekering moet op de hoogte worden gesteld. Het is ook zeer belangrijk altijd aangifte te doen bij de politie. Dat geldt niet alleen voor insluipingen, maar voor alle vormen van criminaliteit. Wanneer de politie weet wat er speelt, kan de criminaliteit beter worden bestreden.
Deuren op slot!
De politie vraagt de aandacht voor insluipingen, want bewoners kunnen veel doen om dit te voorkomen!  Draai de deur op slot als u boven of in de tuin bent.  Let er ook op dat de schuur wordt afgesloten, zodat u niet ineens zonder fiets zit. Als u uw woning verlaat zorg ervoor dat de deuren op slot zijn en ramen dicht of beveiligd zijn door middel van een speciale klink met slot of een ander beveiligingsmiddel. Bouwmarkten kunnen u hierover voorlichten en daar zijn tevens inbraakpreventiematerialen verkrijgbaar.
 
bron:Politie Noord Holland Noord