De installatiebranche is in maart van dit jaar al begonnen met het opleiden van inspecteurs voor het keuren van woningen op veiligheid (Vt Keur/APK-W). Gisteren maakte Minister Dekker (VROM) bekend dat vanaf 2007 een groot aantal oude woningen verplicht gekeurd worden op gas- elektra- en watervoorzieningen. Branche-organisatie UNETO-VNI 'Het is een goed plan van de minister; wij zien dagelijks de gevaarlijke situaties in vooral de oudere woningen.' 

 
'Het is een goed plan omdat er sinds tien jaar niemand meer is die feitelijk toezichthoudt op de veiligheid van de binneninstallaties. Met dit plan kan op innovatieve wijze toch de veiligheid van de binneninstallaties worden gehandhaafd', aldus UNETI-VNI. 
 
De installatiebranche heeft een keuringsmethode en een beoordelingsrichtlijn ontwikkeld en inmiddels een honderd inspecteurs opgeleid. De keuring kan makkelijk gecombineerd worden met de in 2006 verplichte keuring van de energieprestatie van gebouwen (EPBD), of met de jaarlijkse keuring van de cv-ketel. Zo kan administratieve lastenverzwaring worden vermeden en de kosten beperkt. 
 
bron:Uneto VNI