De Arbeidsinspectie, de brandweer, de Voedsel- en Warenautoriteit en andere inspectiediensten moeten meer samenwerken. Dit blijkt uit een onderzoek van het VNO-NCW-opinieblad Forum onder 163 bedrijven die geregeld inspectiediensten over de vloer krijgen. Ook moeten inspecteurs volgens ondernemers meer begrip hebben voor de voortgang van productieprocessen en niet op alle slakken zout leggen. 

Van de ondernemers, die gemiddeld door ruim drie verschillende inspectiediensten worden bezocht, zegt 83 procent op dit moment helemaal niets te merken van samenwerking. Zes van de tien bedrijven onderschrijven de stelling dat inspectiediensten te weinig samenwerken. Tweederde van de bedrijven vindt dat ze te veel oog hebben voor futiliteiten. 
 
Voor het overige zijn ondernemers overigens gematigd tevreden over de werkwijze en de klantvriendelijkheid van de controleurs. De inspecteurs van de brandweer scoren het best; zijn krijgen voor werkwijze gemiddeld een 6,7 en voor klantvriendelijkheid een 6,9. Van de onderzochte ondernemingen blijken horecabedrijven met het grootste aantal verschillende inspectiediensten ervaring te hebben.  

bron:VNO-NCW