Zaterdag 14 en zondag 15 mei zijn op Nederland 2 voor de eerste keer de beelden via een panoramacamera te zien van Hellendoorn in het programma 'Kijk op Europa'. De beelden laten het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug inclusief Palthetoren zien en zijn afkomstig van een panoramacamera die maandag 9 mei geplaatst wordt op het gebouw van de CAVV in Haarle.

De gemeente Hellendoorn is samen met het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven met dit project gestart om de Nederlandse, Belgische en Duitse tv-kijkers te laten zien hoe aantrekkelijk de gemeente Hellendoorn is. Op Nederland 2 worden de beelden wekelijks op zaterdagochtend van 8 tot 12 uur uitgezonden en zondagochtend van 9 tot 11 uur. Hellendoorn zal minimaal 1 keer per kwartier 30 tot 45 seconden in beeld komen. Op basis van de Nederlandse kijkcijfers kan geconcludeerd worden dat er zaterdags gemiddeld 700.000 kijkers zijn en zondags gemiddeld 550.000.

Naast de tv-uitzendingen op NL 2, zijn er ook uitzendingen op de Belgische (CANVAS) en Oostenrijkse (TW1) televisie. Op de Belgische zender worden de beelden iedere dag uitgezonden. In het programma komen ook diverse Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse skigebieden in beeld. In de afgelopen periode is dit uitgebreid met enkele camera's vanuit Nederlandse gemeenten. In totaal staan nu met Hellendoorn meegeteld negen camera's in Nederland opgesteld., waarvan dit de eerste in Overijssel is. De organisatie die dit project realiseert, Feratel, streeft naar in totaal circa 15 camera's verspreid over Nederland.

De panoramabeelden zijn ook te zien via internet. De live-beelden zijn 24 uur per dag live te bekijken via de website www.visithellendoorn.nl , via deze website en bijvoorbeeld via de toeristische site http://www.holland.com

Vanuit het bedrijfsleven kwamen veel enthousiaste reacties. Deelnemers aan het project zijn onder meer de Stichting Stimulering Toerisme en Recreatie Hellendoorn, het Sallands Bureau voor Toerisme, Landgoed de Hellendoornse Berg en diverse individuele (recreatief-toeristische) ondernemers. De gemeente Hellendoorn draagt zelf ook bij in de kosten van het project.

De gemeente hoopt door de uitzendingen en de website een grotere naamsbekendheid te krijgen dat uiteindelijk zal bijdragen tot een stijging van het aantal dagrecreatieve bezoeken en het aantal overnachtingen in de gemeente Hellendoorn.

bron:Gemeente Hellendoorn