Er is een nieuwe interface beschikbaar tussen Ultimo IT Service Management en de netwerkinventarisatietool Lansweeper. Dankzij deze interface beschikt de IT-afdeling op ieder moment over een compleet overzicht van de in het bedrijfsnetwerk aanwezige netwerkitems. Naast een compleet overzicht dat wordt verkregen in de Ultimo database wordt een aanzienlijke tijdsbesparing gerealiseerd doordat handmatige inventarisaties tot het verleden behoren.

Lansweeper
Lansweeper is een netwerkinventarisatietool, die diverse netwerkitems scant en in kaart brengt. Naast een gratis versie is een premium versie beschikbaar met extra functionaliteit. De gescande gegevens worden door Lansweeper opgeslagen in een eigen database.

IT Service Management software
Ultimo IT Service Management is modulair opgebouwde IT Service Management software voor eenvoudig en uitgebreid IT Service Management conform ITIL. De software is voor zowel kleine als grote organisaties geschikt. Met Ultimo IT Service Management software bent u in staat om diverse IT-processen te managen: incidentenbeheer, probleembeheer, wijzigingsbeheer, contractbeheer en vervangingsplanning. Naast IT Service Management is het mogelijk om met Ultimo ondersteuning te geven aan onder andere Facility Management software, Maintenance Management software en Fleet Management sofware.

Werking interface
De interface tussen Ultimo IT Service Management en Lansweeper zorgt ervoor dat de gescande items uit de Lansweeper database rechtreeks naar Ultimo worden overgezet. Het betreft computers, monitoren en overige apparaten afhankelijk van de gebruikte Lansweeper versie. In Ultimo worden van deze items configuratie-items aangemaakt, waarbij verbonden items automatisch gebundeld worden in een configuratie. Van de items worden diverse gegevens in Ultimo vastgelegd, waaronder omschrijving, type, serienummer, datum laatst gezien, fabrikant en besturingssysteem (indien relevant). Indien u tevens een interface met Active Directory in gebruik heeft, wordt automatisch de link gelegd tussen de laatste gebruiker en de medewerkers die u in Ultimo heeft geregistreerd. Na het inlezen van de gegevens uit de Lansweeper database kunt u het beheer van de IT-processen verder vorm geven met behulp van Ultimo.

Voordelen interface
De ingebruikname van de interface tussen Ultimo en Lansweeper levert u de volgende voordelen op:
U verkrijgt een volledig overzicht van alle aanwezige netwerkitems. Voorheen kon het gebeuren dat u netwerkitems over het hoofd zag, met de ingebruikname van Lansweeper en de interface is dit niet meer mogelijk. Dat u hiermee aanzienlijke kosten kunt besparen is duidelijk;
Niet langer in gebruik zijnde netwerkitems kunnen gemakkelijk worden opgespoord, doordat in Ultimo bekend is wanneer een item voor het laatst op het netwerk is gezien. Hierdoor bent u in staat om uw netwerkitems op een andere wijze in te zetten;
U verliest minder uren aan het handmatig inventariseren van het netwerk. Automatisch verkrijgt u de meest actuele gegevens in Ultimo. Ook bij de uitgifte van netwerkitems kunt u de procedures zo aanpassen dat u in staat bent om tijd en geld te besparen.

Meer informatie
Voor meer informatie over Facility software, Onderhoudsbeheer software, Fleet Management
software of Infra Asset Management software kunt u via onderstaande gegevens contact met ons opnemen.

Ultimo Software Solutions bv
Tel: +31(0)341-423737
E-mail: [email protected]
Website: http://www.ultimo.net