Volgende week begint er een internationaal protestkamp bij de kernreactor in aanbouw in Olkiluoto (Finland).


Een internationale bijeenkomst zal plaatsvinden van 23 tot 28 juni bij de bouwplek voor de grootste kernreactor ter wereld in het westen van Finland. Er zullen workshops en demonstraties plaatsvinden om mensen bewust te maken van het feit dat kernenergie weer een opmars maakt en om plannen te maken voor een wereldwijde beweging om verzet te bieden tegen de gevaren van kernenergie en alles wat hieraan verbonden is.

"Het broeikas effect zal niet gestopt worden met kernenergie. Inheemse gebieden zullen worden vernietigd door uraniumwinning en het bewerken van de gewonnen uranium, miljoenen levens zullen worden gerisceerd dankzij veiligheidsfouten en de risicos van aanslagen; een snel groeiende hoeveelheid radioactief afval zal de komende generaties besmetten. Finland's besluit om een nog niet getest prototype EPR (European Pressurized Reactor) is een gevaarlijk precedent en burgers wereldwijd zouden verantwoordelijkheid moeten nemen en in opstand komen tegen de nucleaire gekte."

- Senni Luosujärvi, Kamp coördinator

Er worden participanten verwacht uit verscheidene europese landen. Het kamp wordt georganizeerd door een brede groep milieu- en natuurorganizaties en bezorgde individuen.

Meer informatie:

www.olkiluotocamp.org

www.nuclearmadness.info