Voetbal, volleybal, tennis en waterpolo zijn de vier takken van sport die op hoog niveau beoefend gaan worden tijdens de Europese Kampioenschappen (EK) voor studenten. Dit internationale sportevenement wordt van 2 tot en met 9 juli 2006 georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), die volgend jaar het 50-jarig bestaan viert. In het kader van het gouden jubileum werd hoog ingezet om de organisatie van de Europese Kampioenschappen naar Eindhoven te halen. De vlag ging dan ook in top, toen het organisatiecomità© van de TU/e werd uitverkoren als organisator voor dit EK.

"Eindhoven zal een week lang in het teken van topsport staan. Het moet een echt sportspektakel worden voor zo'n 1200 studenten uit heel Europa, van Rusland tot Engeland en van Turkije tot Spanje", aldus Eelke Stegehuis, voorzitter van het comità©. Hij vervolgt: "Ook al hebben we nog ruim een jaar te gaan, er dient nu al van alles geregeld te worden. Zoals de huisvesting, sportaccommodaties, sponsoring en Public Relations. Zo hebben we al een website in de lucht: www.tue.nl/euc2006". En de voorzitter van het TU/e-comità© voegt hier met enige trots aan toe: "Het is voor het eerst in de geschiedenis van de European University Championships (EUC) dat op à©à©n locatie in vier takken van sport om de Europese titel wordt gestreden."

Het idee om vier Europese Kampioenschappen tegelijkertijd te organiseren leeft al enkele jaren op de TU/e, die als sportuniversiteit van Nederland al vele malen met goede resultaten heeft deelgenomen aan onder meer het EUC tennis en volleybal in Athene en ook aan het EUC voetbal in Rome en het Poolse Wroclaw. Dit jaar staan onder andere het EUC voetbal in de stad Nis in Servië op het programma, volleybal in Tallinn in Estland en tennis in een nog aan te wijzen stad. Het EUC waterpolo zal voor het eerst worden georganiseerd in 2006 in Eindhoven.

bron:TU Eindhoven