In Amsterdam maken de poptempels Paradiso en Melkweg zich op voor het internationale urban muziekspektakel B-CONNECTED. Het festival vindt gelijktijdig plaats in Amsterdam, Addis Abeba en Dar es Salaam. Meer dan 60 acts uit Nederland en Afrika staan op zaterdag 28 en zondag 29 mei in de schijnwerpers. B-CONNECTED podia in Addis Abeba en Dar es Salaam presenteren nog eens meer dan 40 acts voor tienduizenden bezoekers. Tijdens optredens van onder andere Intwine, Relax, Brace, X Plastaz (Tanzania), Kasba, WA BMG 44 (Senegal) en C-Mon & Kypski, staan jongeren via beeldprojecties en chatsessies in contact met leeftijdsgenoten in Ethiopië en Tanzania. De helft van de entreeopbrengst in Amsterdam komt ten goede aan de B-CONNECTED festivals in Afrika.

Het bijzondere festival brengt jongeren met elkaar in contact op basis van positieve actie en vormt een eigentijdse brug tussen de twee continenten. De culturele jongerenorganisatie Music Mayday presenteerde in 2003 een piloteditie, waarbij jongeren in Ethiopië en Nederland op een unieke manier  kennis maakten met elkaar en elkaars talent.
Music Mayday beoogt het jaarlijkse B-CONNECTED festival in de toekomst flink uit te bouwen en in 2010 met ruim 200.000 jongeren in 15 landen een belangrijk positief signaal af te geven.

"Momenteel werken we hard aan de opzet van Music Mayday organisaties in andere landen, van waaruit het festival georganiseerd wordt. Met de huidige kantoren in Ethiopië, Tanzania en Eritrea worden jongeren door een veelvoud van activiteiten in staat gesteld hun talent te ontwikkelen. B-CONNECTED biedt jongeren de gelegenheid hun talent aan een groot publiek te tonen. Het is tijd dat de wereld met een andere blik naar het Afrikaanse continent kijkt en zich richt op kansen in plaats van bedreigingen. Met B-CONNECTED geven we het woord aan de jeugd en hopen we deze boodschap samen op grote schaal uit te kunnen dragen", aldus Ruben Collin, directeur van Music Mayday. Daaraan voegt hij toe dat de naam B-CONNECTED voor zich spreekt en ook in Nederland een rol van betekenis kan spelen. "Kijkend naar de huidige verhoudingen binnen de Nederlandse samenleving wordt het hoog tijd de handen in elkaar te slaan en een positief gebaar naar elkaar te maken".

bron:Music Mayday