Podium, Bureau voor educatieve communicatie bv wint Comenius-Euromedia Medaille voor de educatieve website Unite-EU.

Op 16 juni vindt in Berlijn de uitreiking plaats van de Comenius-onderscheidingen 2005. Podium, Bureau voor educatieve communicatie bv uit Utrecht ontvangt bij die gelegenheid de Comenius-Euromedia Medaille voor de website Unite-EU die zij vervaardigde in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Unite-EU is een website voor de jeugd (10-18 jaar) waar informatie over Europa wordt geboden. Het doel is Europa meer te laten leven voor de jeugd. Dit wordt onder andere bereikt door Europese onderwerpen direct aan te sluiten bij hun belevingswereld. Allerlei andere informatie wordt op een zeer overzichtelijke manier aangeboden.
Aan de website is een zogenaamde Sitewizard gekoppeld. Met dit digitale instrument kunnen leerlingen zelf eenvoudig een website over een bepaald Europees thema bouwen. Tevens is er de EU-onderwijslijn, een telefoonlijn die jongeren kunnen raadplegen met vragen over Europa.
De website is sinds een jaar in de lucht en duizenden leerlingen en leraren hebben reeds gebruik gemaakt van de informatie daarop.
De Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius-onderscheidingen vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft fà¼r Pà¤dagogik und Information uit Duitsland. Dit instituut werd in 1964 opgericht met het doel de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschappelijk verantwoorde onderwijs- en leermethoden en de introductie ervan in het onderwijs en leerprogramma's te bevorderen.
Podium ontvangt tevens twee Comenius-Siegel voor de educatieve cd-roms Oog in oog met de Mattheà¼s Passion (Nederlandse Bachvereniging) en voor Culture Beats (multiculturele muziek).
Meer informatie over Podium is te vinden op www.podium.nl
De website is te bekijken op www.unite-eu.nl

bron:Podium