Internationale treintickets blijven op tien grote stations verkrijgbaar aan de balie. Daarover is een akkoord gesloten tussen NS Internationaal en NS Stations, die het personeel en de internationale verkoop vanaf 1 januari 2006 wil overnemen op de betrokken stations. Hierdoor kunnen klanten ook op de stations Leiden, Groningen en Eindhoven internationale treintickets blijven kopen.

 

Daarnaast kunnen internationale reizigers terecht op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal/Holland Spoor, Schiphol, Utrecht, Arnhem en vanaf 2007 ook Breda, als de hogesnelheidstrein gaat rijden.

Voor NS Internationaal was het zelfstandig in standhouden van een distributie-apparaat financieel onhaalbaar, maar NS Stations heeft al een verkoopapparaat op de stations waar NS Internationaal graag tickets wil blijven verkopen.
NS Internationaal streeft naar een maximale beschikbaarheid en eenvoudige reserveringsmogelijkheden van internationale tickets. Uitgangspunt is dat klanten hun ticket kunnen kopen op een manier die ze zelf wensen. Daarom worden naast persoonlijke verkoop ook andere verkoopkanalen verder ontwikkeld, zoals boeken via internet, teleservice en reisbureau's. Onlangs werd nog een contract afgesloten met de ANWB als reisagent voor verkoop van internationale tickets en binnenkort zijn tickets verkrijgbaar via D-reizen.nl

Stijgende lijn
De omzet van NS Internationaal zit weer in de lift. Door verbetering van de boekingsmogelijkheden via ww.ns-internationaal.nl is de internet-verkoop ten opzichte van een vergelijkbare periode vorig jaar vrijwel verdubbeld. Daarnaast heeft ook de Treinstad campagne, die dit jaar is gestart om zowel zakelijke- als vrijetijdsreizigers bewust te maken van de voordelen van reizen met de trein naar grote Europese treinbestemmingen, bijgedragen aan de omzetstijging. De komende periode zal de campagne zich vooral richten op goedkope actietarieven: Parijs 50 euro, Keulen 38 euro, Hannover 38 euro, Berlijn 58 euro en Frankfurt 78 euro voor een 2e klas retour.

bron:NS