Uit onderzoek is gebleken dat er een chronisch te kort is aan (flexibele)kinderopvang. Bestaande professionele kinderopvang zijn niet genoeg flexibel en hebben te weinig capaciteit. Particuliere kinderopvang is vaak slecht georganiseerd en moeilijk vindbaar. Dienstenplein.nl is een website welke, op een landelijk niveau, oppas en oppaszoekende ouders bij elkaar brengt.

In heel Nederland zijn de laatste jaren veel nieuwbouwwijken verrezen. In deze nieuwbouwwijken wonen veel kinderrijke gezinnen. Juist hier heerst een groot tekort aan kinderopvang.

U kent het wel: Het is vrijdagavond en u zou graag met uw partner uit eten willen of een bioscoopje willen pakken. De kinderen zijn echter nog te klein om alleen thuis te blijven. De enige mogelijkheid is dus een oppas. Maar waar vindt u die? Natuurlijk zijn er de advertenties op het prikbord van de plaatselijke supermarkt, oppaswebsites en behulpzame opa's en oma's. Dit aanbod blijft echter beperkt. Om deze reden is Dienstenplein.nl de rubriek 'Oppas' gestart.

Dienstenplein.nl is een website die geheel gericht is op diensten. Naast het regelen van een oppas voor de kinderen is het ook mogelijk via Dienstenplein.nl andere door particulieren aangeboden diensten te vinden als: dierenoppassers, klussers, fotografen, tuinmannen, schoonmaaksters, belastingadministrateurs etc. Het voordeel van deze methode is dat de vraag en aanbod grotendeels van binnen uit komt: een klusser vindt een oppas voor de kinderen, een oppas vindt een klusser om de keuken te plaatsen.

Inmiddels hebben ongeveer 1500 ouders een oppas gevonden. Het aanbod van kinderopvang is nog altijd groeiende. Momenteel zijn er ongeveer 2700 adverteerders verdeeld over alle provincies van Nederland. Middels een zoekfilter is het mogelijk een selectie te maken. In de advertenties staat vermeld welke relevante werkervaring en referenties de aanbieder heeft en wat de kosten zijn.

Wanneer ouders niet een geschikte oppas in de buurt kunnen vinden, is het ook mogelijk om een zogenaamde 'Gezocht' –advertentie te plaatsen. Zonder tussenkomst van Dienstenplein.nl kunnen geïnteresseerden direct contact op nemen met deze adverteerders. Iedereen kan de website bezoeken op: http://www.dienstenplein.nl.

bron:Dienstenplein