Door de evacuatie van de Gazastrook worden diverse grensovergangen in dit gebied
verplaatst. In tegenstelling tot de huidige zwaar bewaakte grensovergangen is er nu een nieuw concept ontwikkeld. Met behulp van de laatste technologie worden er nieuwe terminals gebouwd. De 'Erez Terminal' is de eerste in een rij van gebruiksvriendelijke overgangen. Het geheel bevat veel glas en is transparant opgezet. Alle wanden in dit unieke project worden geleverd door Interwand uit Eibergen. Geproduceerd in de Nederlandse Achterhoek, toegepast in Gaza!

De 'Erez Terminal' is een essentiële contolepost voor mensen en goederen tussen
Palestijns en Israëlisch grondgebied. Het is een belangrijke economische factor voor de mensen in de Gazastrook. Dagelijks moeten mensen de terminal passeren. Daarbij is beveiliging door de terroristische dreiging van cruciaal belang. Het toepassen van zware hekken en strenge controles past echter niet in het nieuwe beleid. Men kiest voor de technologie om identificatie van potentiële dreiging snel en accuraat mogelijk te maken. Daardoor is het dagelijks leven van de vele passanten een stuk vriendelijker.
'Alle wanden in deze eerste terminal worden in de Nederlandse Achterhoek geproduceerd', vertelt Ger Bras enthousiast. Hij is exportmanager van Interwand uit Eibergen. De Nederlandse marktleider op het gebied van flexibele wandsystemen. 'Onze wanden voldoen aan de hoge eisen en passen uitstekend in het innovatieve concept van Pelleg Architects.' De 'Erez Terminal' is transparant door controles met visuele technologie. Het gehele plan is modulair opgebouwd, zodat het in de toekomst kan worden uitgebreid. 'De wanden worden met veel glaspartijen uitgevoerd, zegt Ger Bras. 'De laatste innovaties van onze R&Dworden toegepast. Met onze enorme ervaring kan men daarbij rekenen op de topkwaliteit van Interwand.'
'Wij zijn trots op onze bijdrage aan het nieuwe open-concept van deze nieuwe terminal' zegt Ger Bras. De terminal maakt het dagelijks leven van de plaatselijke bevolking een stuk vriendelijker. In plaats van lange wachtrijen worden nu smartcards gebruikt. De controle van de passanten vindt op afstand plaats. Mensen met goederen of toeristen worden snel geïdentificeerd en efficiënt naar één van de andere tunnels verwezen. Zodoende kunnen 4000 mensen per uur de terminal passeren.
Door de technologie en transparante uitvoering met glas is het mogelijk om nog een belangrijk kenmerk aan de 'Erez Terminal' toe te voegen. De bediening van de hele terminal wordt door burgers uitgevoerd. Daardoor is het visuele onderscheid tussen de bevolking tot een minimum beperkt. Een heel belangrijke factor om tot een maximale beveiliging te komen.
bron:Interwand Eibergen B.V.