Naast de post- en de pincode is er nu ook de Nutscode. De bedoeling van de nutscode is om het verbruik van energie- en water gemakkelijk te kunnen onthouden en te vergelijken, zowel zakelijk als privà©.

De nutscode is de optelsom van de gas-, water- en stroomrekening, per pand, per jaar, all-in. De code kan gekoppeld worden aan een type vastgoed of gebruikersprofiel. Op deze manier wordt snel zichtbaar of er mogelijk geld te besparen is. Door het totaalbedrag een naam en een plaats te geven is het makkelijker te onthouden, te vergelijken en te verlagen.

De achterliggende gedachte is dat veel mensen geen idee hebben van de eigen verbruikscijfers. Op het moment dat?dit wel bekend is, is het makkelijker om te bepalen of dat veel of weinig is voor een type huis en gezinssamenstelling.
De bedoeling van de nutscode is om deze vergelijkingen makkelijker te kunnen maken en te kunnen beoordelen of verschillen met anderen acceptabel en verklaarbaar zijn of juist erg groot zonder echte duidelijke reden.

Naast de Nutscode is er ook de Nuts-index, dit is de nutscode uitgedrukt in netto maandsalarissen, werkt u meer of minder dan een maand voor uw comfort?

De coà¶rdinaten van de nutscode (gas en licht versus water) kunnen op visueel aantrekkelijke kaarten worden geplaatst, om vergelijking en het trekken van conclusies verder te vergemakkelijken.? Op de site van www.nutscode.nl zijn voorbeelden van deze kaarten te bekijken. Ook is er veel informatie te vinden over het meten en besparen van water en energie.

Nutscode.nl is een initiatief van A.J.Vlooswijk in samenwerking met verschillende personen en organisaties die zich bij dit onderwerp betrokken voelen. Meer informatie is te vinden op www.nutscode.nl.

bron:Vlooswijk