De politie heeft op 22 juli 2005 een 28-jarige inwoner van Geleen gearresteerd in verband met een poging tot doodslag op een portier van een Heerlens cafà©. Tijdens het onderzoek is inmiddels vast komen te staan dat de verdachte voor meerdere misdrijven in aanmerking blijkt te komen.

In de nacht van 21 op 22 juli 2005 kreeg de man onenigheid met de portier van een horecagelegenheid aan het Pancratiusplein in Heerlen. De Geleendenaar stak toen met een mes in op de portier, die het mes wist te ontwijken waarbij het bleef steken in het kozijn van de toegangsdeur. De verdachte kon direct worden aangehouden en werd in verzekerde bewaring gesteld. Tijdens het rechercheonderzoek bleek al snel dat de man zich aan meerdere ernstige misdrijven had schuldig gemaakt.

Zo bedreigde hij op 29 mei van dit jaar met een vuurwapen een uitbaatster van een cafà© en een bezoeker aan de Markt in Geleen. Ook hier was het overlast gevend gedrag van de man aanleiding tot het conflict. Eenzelfde bedreiging, maar nu met een mes, pleegde hij op de Raadhuisstraat in Geleen. Tijdens de verhoren bekende hij ook in november 2004 een gestolen bromfiets geheeld te hebben.

Daarnaast wordt de man verdacht van een ernstige mishandeling dan wel seksueel misbruik van een 7-jarig jongetje. Dit zou hebben plaatsgevonden in Geleen in januari 2001. Ook wordt hij verdacht van het gedurende een langere periode bedreigen en stalken van twee vrouwen. Het gaat hier over de periode van 2002 tot 2004. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de man in deze beide zaken.

bron:Politie Limburg-Zuid