Medex Screen Ltd. met hoofdvestiging in Arad (Israël) heeft Emmen verkozen tot vestigingsplaats van haar Europese verkoopkantoor. Met de realisatie zijn in eerste instantie ca. 25 hoogwaardige arbeidsplaatsen gemoeid, met name in de medische sfeer.

Medex Screen Ltd. ontwikkelt, fabriceert en distribueert niet indringende, stralingsvrije, mobiele diagnostische systemen voor een snelle, pijnloze, diagnose van aandoeningen aan de interne organen. Deze methode is betrouwbaarder dan de huidige diagnostische methoden. De vestiging in Emmen zal zich in eerste instantie richten op de Benelux en op middellange termijn op de gehele Europese markt.

Het bedrijf heeft huisvesting gevonden in een bestaand pand op het Bedrijvenpark Waanderveld in Emmen. Er wordt rekening gehouden met uitbreiding met Europese distributie-activiteiten in de nabije toekomst.

Locatiekeuze
Medex Screen Ltd. heeft voor Emmen gekozen vanwege de snelle beschikbaarheid van een uitstekend gekwalificeerd bedrijfspand, het gunstige investeringsklimaat voor bedrijven in Noord-Nederland en de slagvaardigheid van de Gemeente Emmen. Vestigingsplaatsfactoren zoals, uitstekende bereikbaarheid, een snelle toegang tot zowel het Nederlandse als het Duitse hoofdwegennet en de leefomgeving hebben tevens een belangrijke rol gespeeld. De keuze voor Emmen is tot stand gekomen door gezamenlijk bemiddeling van de gemeente Emmen en de N.V. NOM. Alle partijen zijn blij met de vestiging van Medex Screen Ltd., het bedrijf past uitstekend binnen de economische structuur van Emmen / Noord-Nederland.

bron:NOM