Isseltaler Egerlà¤nderfeest met Die Innsbrucker Bà¶hmische
Isseltaler Musikanten presenteren hun nieuwe cd

VELP - Op zaterdag 27 oktober 2012 komt het Oostenrijkse orkest 'Die Innsbrucker Bà¶hmische' voor een optreden naar Nederland. Het orkest speelt op uitnodiging van de 'Isseltaler Musikanten' in Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. De 'Isseltaler Musikanten' spelen zelf het voorprogramma van het "Isseltaler Egerlà¤nderfeest".

Toporkest
Het orkest 'Die Innsbrucker Bà¶hmische' werd in 1997 opgericht door slagwerker Norbert Rabanser. Rabanser speelde in het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck en doceert momenteel aanhet Tiroolse Conservatorium.
In het Bà¶hmische muziekgenre wordt het gezelschap uit Tirol gezien als het onbetwiste toporkest en gezien de weinige malen dat dit orkest in Nederland optreedt, mag worden gesproken van en uniek concert.
De in Zuid-Tirol geboren Norbert Rabanser is de muzikale leider van het gezelschap. Tot 1999 heeft hij als slagwerker deel uitgemaakt van het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck. Momenteel doceert hij aan het Tiroolse Conservatorium.

De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Bà¶hmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl.
De zeven professionele musici van ´Die Innsbrucker Bà¶hmische‘˜ komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Mà¼nchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerlà¤nder Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

35 jaar Isseltaler Musikanten presentatie nieuwe cd Isseltaler Schwung

De 'Isseltaler Musikanten' werden 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). In deze 35 jaar werden vele concerten gegeven in binnen- en buitenland Het orkest maakte in totaal 6 CD's. Tijdens het Isseltaler Egerlà¤nderfeest wordt de 7e cd van het orkest gepresenteerd. Onder leiding van Bennie ter Heide is een mooie verzameling Bà¶hmische muziekwerken opgenomen. De cd draagt de naam ´Isseltaler Schwung ´en verwijst daarmee naar het gelijknamige titelnummer, dat is geschreven door Bennie ter Heide.

Workshop
Overdag organiseren de ´Isseltaler Musikanten‘˜ voor de zevende keer haar ´Isseltaler Egerlà¤nder Workshop‘˜. Belangstellenden kunnen zich aanmelden en deelnemen aan de workshop. De leden van 'Die Innsbrucker Bà¶hmische' zijn tijdens deze workshop actief als docent.
Het concert begint om 19.30u. Kaarten kosten € 15,- en zijn te bestellen via de website www.isseltalermusikanten.nl of via tel. 026-3820245

________________________________________________

Meer informative voor de redactie:
Isseltaler Egerlà¤nder Feest 2012
Zaterdag 27 oktober 2012, 19.30 uur

Hogeschool van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a te Velp Gld
Entree € 15,00
Nadere informatie 026-3820245

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular