Isseltaler Musikanten komen met 30 jaar Egerlà¤nderervaring naar Terwolde.

Op zondag 14 juni 2009 concerteren de Isseltaler Musikanten in Terwolde. Het blaasorkest gaat zorgdragen voor een gezellig koffieconcert in Cafà©-Restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat 59 in Terwolde. Het concert begint om 11.30 uur.

Vorig jaar heeft het orkest al borg gestaan voor een geslaagd concert in Terwolde samen met het malletkorps van muziekvereniging Ons Genoegen; nu komt het orkest op verzoek van de uitbater van Cafà©-Restaurant Dorpszicht weer terug. Samen met Cafà©-Restaurant Dorpszicht zullen de muzikanten zorgen voor een gezellig concert in gemoedelijke sfeer.

De toegangskaarten voor het concert zijn in de voorverkoop aan de zaal verkrijgbaar àƒÆ’  à¢à¢â‚¬Å¡¬ 5,00. Ook voorafgaand aan het concert zijn kaarten verkrijgbaar; de prijs is dan àƒÆ’  à¢à¢â‚¬Å¡¬ 6,00. Nadere telefonische informatie 0571-29 20 22 of via www.isseltalermusikanten.nl

Dirigent Bennie ter Heide heeft met de Isseltaler Musikanten een nieuw programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerlà¤nder Musikanten (dà© opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en Jà¶rg Bollin zullen de revue passeren. Uiteraard zullen enkele titels van de meeste recente CD 'Wir Isseltaler spielen auf!' ten gehore worden gebracht.

De Isseltaler Musikanten vertolken hun Egerlà¤nder blaasmuziek met extra Schwung. Bennie ter Heide keert terug naar de stijlopvatting van de Original Egerlà¤nder Musikanten van Ernst Mosch uit de zestiger jaren en wil aantonen, dat Egerlà¤ndermuziek, indien het op de juiste wijze wordt geïnterpreteerd, wel degelijk kan swingen. Bij de Isseltaler Musikanten is er duidelijk sprake van extra ´Schwung´. Het orkest is gespecialiseerd in Egerlà¤nderblaasmuziek zoals dit destijds werd gespeeld door de Original Egerlà¤nder Musikanten van Ernst Mosch. Deze in 1999 overleden goeroe van het genre heeft zijn beste periode in de jaren zestig gekend en die muziek is dan ook het muzikale doel. Mosch speelde in die tijd nog de authentieke, krachtige Egerlà¤ndermuziek. Later is hij overgestapt naar een meer symfonische benadering van het Egerlà¤nderrepertoire en is de power een stuk minder geworden.

Het Egerlà¤nderblaasorkest Isseltaler Musikanten is samengesteld uit muzikanten afkomstig uit diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Het regionale orkest heeft als thuisbasis de gemeente Rheden en bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble op topniveau de Egerlà¤nderblaasmuziek ten gehore.

Op de internetsite van de Isseltaler Musikanten genaamd: www.isseltalermusikanten.nl treft men alle informatie over het orkest en de muziekstijl aan. In de digitale CD-Shop kunnen de liefhebbers een keuze maken uit de door het orkest uitgegeven cd-opnamen, waaronder de meest recente cd 'Wir Isseltaler spielen auf!'. Uiteraard zijn deze cd´s ook tijdens het concert in de zaal verkrijgbaar.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular