(Persbericht) Hoofddorp, april 2011 HUMIQ organiseert 12 april 2011 samen met Norman een seminar in Gorinchem om de bewustwording, de gevolgen van cybercrime en hoe dit te voorkomen, aan de kaak te stellen.

Het doel is de gebruiker of de industrieel bewust te maken van de, mogelijk catastrofale, problematiek. Hoe blijf je optimaal beschermd en hoe voorkom je een ramp?

´Een ramp‘˜ klinkt erg aangedikt, echter zodra kerncentrales, energiecentrales, waterleidingbedrijven, chemiebedrijven, farmaceutische bedrijven en vele andere bedrijven risico lopen is de context juist; cybercrime kan een ramp veroorzaken!

à¢â‚¬Å“Dagelijks lezen we in nieuwsberichten dat IT-systemen het slachtoffer worden van Cybercrime. Daarbij gaat het vaak over websites, banksystemen, overheden, enzovoort. Tot voor kort realiseerden wij ons niet dat dit ook in de industrie zou kunnen gebeuren. Het tegendeel is waar.
Zo hebben gerichte aanvallen van het Stuxnet virus op industriële installaties grote impact gehad. In hoeverre kunnen we de beveiligingstandaarden en technieken uit de kantoorautomatisering praktisch toepassen op de productievloer en wat is het nut van de ISA-99 standaard? Onze visie hierop zal worden uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden.à¢â‚¬ aldus Pim Berends, Business Consultant bij HUMIQ.

Door de steeds hogere mate van automatisering en standaardisering in combinatie met de koppeling met kantoornetwerken kunnen we een toename van malware in de industriële omgevingen verwachten en we nemen nu al een stijging van meldingen waar.

Aanvallen op industriële netwerken komen vaker voor maar zijn wat minder bekend. Veelal wordt de informatie stilgehouden want geen bedrijf wil aan de grote klok hangen dat de beveiliging niet in orde is. Toch hebben bekende netwerkwormen in het verleden ook al voor heel wat schade gezorgd in die industriële omgevingen.

"Norman laat tijdens de seminar zien hoe de systemen in de productieomgeving adequaat beveiligd kunnen worden zonder nadelige invloed op de performance en beschikbaarheid van de systemen." zegt Michael Theuerzeit, Product Marketing Manager / Security Consultant van Norman.

à¢â‚¬Å“Gedurende dit seminar wordt men vanuit verschillende invalshoeken geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en de maatregelen die men kan treffen om de kans op aanvallen in een organisatie te verkleinen. Daartoe behoort met name het segmenteren van netwerken in compartimenten en het inline scannen op de netwerkkabel met Network Protectionà¢â‚¬ aldus Righard Zwienenberg, Chief Research Officer en malware-expert bij Norman Data Defense Systems.

Voor het seminar programmaoverzicht verwijzen wij u graag naar: http://events.humiq.nl/en/events/Norman/Agenda.aspx

Over HUMIQ
HUMIQ realiseert samen met haar klanten complexe embedded systemen. Geavanceerde technologische expertise wordt met relevante domein en/of marktkennis gecombineerd. Het activiteitengebied is breed en loopt van de ontwikkeling van IP- gebaseerde, vaste en mobiele telecommunicatie diensten en geautomatiseerde industriële productieprocessen tot aan de ontwikkeling van geautomatiseerde afhandeling van goederenstromen. Daarnaast ontwikkelt en levert HUMIQ diensten met een hoge toegevoegde waarde op het deelgebied testen binnen de systeemontwikkeling. Met deze dienstverlening is HUMIQ sterk vertegenwoordigd in de markt middels de participatie in Improve Quality Services BV. - http://www.improveqs.nl

Over Norman
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo - Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools.

Norman biedt als technologisch leverancier- proactieve antimalware technologie die wereldwijd wordt gebruikt in verschillende beveiligingsoplossingen en services zoals malware analyse tools, netwerk beveiliging en Endpoint bescherming. Norman‘˜s proactieve antimalware oplossingen worden gedreven door de gepatenteerde technologie: de Norman SandBox®.

Norman‘˜s antimalware bescherming voor clients, servers en netwerkbeveiliging worden geleverd als product en als service ontwikkeld om bedrijfscommunicatie en resources, inclusief zakelijke- en overheidsnetwerken & applicaties, remote werknemers, branche kantoren en extranet te beschermen.

Meer informatie over alle Norman beveiligingsproducten en diensten:
Norman Data Defense Systems B.V.
T.: +31 (0)23 78 90 222,
[email protected]
[email protected]
www.norman.nl