Vleuten, 5 maart 2010 - Hij heeft volgens het Guiness Book of Records inmiddels twee wereldrecords op zijn naam staan. Maar de 47-jarige Steve Edwards is daarmee nog geenszins verzadigd. De hardloopfanaat uit de Engelse Midlands is op jacht naar liefst twee nieuwe wereldrecords. Hij wil de eerste man zijn die 500 marathons binnen de 3h30 heeft afgelegd. En hij aast op ´de snelste 500 marathons door à©à©n persoon afgelegd‘˜. Op 5 april komt Steve naar het Jaarbeursplein om de marathon van de Domstad in die recordreeks op te nemen.

Edwards begon zijn hardloopcarrià¨re als 18-jarige. Tien jaar later is hij de jongste atleet aller tijden die 100 marathons uitloopt. De mijlpaal van 200 marathons passeert de loper uit Gloucestershire juist voor zijn 30ste verjaardag. In 2009 wordt hij met 33 uur en 16 minuten recordhouder op het onderdeel à¢â‚¬Å“de snelste tien marathontijden binnen tien opeenvolgende dagenà¢â‚¬ en is hij met 87 marathons alleenheerser op het onderdeel à¢â‚¬Å“de meeste marathons afgelegd in à©à©n jaarà¢â‚¬.

De reislustige wil de wereld laten zien dat gewone mensen tot ongewone prestaties in staat zijn. Hij combineert een fulltime baan met het lopen van vele, vele marathons. In het paasweekend komt hij even op en neer naar de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Samen met vele honderden anderen gaat hij van start om 10:30. Moedigt u hem gerust aan!

Perscontact

Org. Jaarbeurs Utrecht Marathon Marloes Ruikes Tel. 030 677 4850
Voor meer info: www.jaarbeursutrechtmarathon.nl