Persbericht

Vleuten, 30 oktober 2008

Jaarbeurs Utrecht Marathon wordt stadsmarathon

Minder winderige weilanden, meer kilometers door de Domstad. Dankzij de medewerking van de Gemeente Utrecht en de inzet van hoofdsponsor Jaarbeurs Utrecht heeft de organisatie van de Utrechtse Marathon wat het wil: een echte stadmarathon. Een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het grootste à©à©ndaagse sportevenement van midden-Nederland.

Bij de eerste edities van de marathon lag de start en finish in Vleuten / De Meern. Het parkoers voerde de lopers in lange linten door de buitengebieden ten westen van Utrecht, met een kleine lus door de binnenstad. De hardlopers over de Oudegracht en het Domplein leverde mooie plaatjes op, maar ging wel ten koste van de snelheid.

Twee jaar geleden werden de start en finish van het evenement verlegd naar het Jaarbeursplein pal naast het Centraal Station. Het parkoers liep nog altijd grotendeels door de groene Vinexwijken van Vleuten, De Meern en Harmelen. De windgevoelige lus bij Harmelen is er nu uitgeknipt wat het mogelijk maakt een groter deel van het parkoers door het historische stadscentrum te laten lopen. Dat zal nu de snelheid van de lopers ten goede komen, omdat een groot deel van het vernieuwde marathonparkoers leidt over de route van de supersnelle Fortis Singelloop Utrecht.

De Jaarbeurs Utrecht Marathon wordt gehouden op paasmaandag 13 april 2009.

Inschrijven is mogelijk vanaf  1 november 2008 via de website www.jaarbeursutrechtmarathon.nl.

Perscontact

Org. Jaarbeurs Utrecht Marathon Marloes Ruikes  [email protected]

Tel.  030 677 4850

Voor meer info: www.jaarbeursutrechtmarathon.nl