Als voorbereiding op het officiële Nederlandse Kampioenschap Scootmobiel organiseert het Nationaal Fonds Ouderenhulp in samenwerking met scootmobielleverancier Mobiel Garant een training tussen titelverdediger Humanitas Akropolis en het Rotterdamse zorgcentrum de Provenier. De training wordt maandag 4 juli gegeven door coureur Jan Lammers. Ook journalisten kunnen deelnemen aan deze training.

Het officiële Nederlandse Kampioenschap Scootmobiel op het circuit van Zandvoort zal plaats vinden op dinsdag 12 juli. Naast het Rotterdamse Humanitas Akropolis, winnend huis van vorig jaar, nemen verzorgingshuizen uit Menaldum, Oude Pekela, Amsterdam, Rotterdam, Velp, Almere, Nieuwegein, Wormerveer, .s Graveland, St. Michielsgestel en Heerlen deel.

De verzorgingshuizen zijn geselecteerd na het invullen van een vragenlijst die de kennis test over het gebruik en de verkeersregels rondom een scootmobiel. De 13 verzorgingshuizen met de beste score mochten deelnemen. Net als vorig levert elk verzorgingshuizen 5 .coureurs. die het tijdens het NK-scootmobiel opnieuw tegen elkaar op in een behendigheidsrace.

Ook dit jaar mogen de teams weer flink aangemoedigd worden door medebewoners en personeel. Het winnende team van het NK-scootmobiel 2005 gaat naar huis met een gloednieuwe scootmobiel, de wisselbeker en eeuwige roem! Ook publiek is van harte welkom!

bron:Nationaal Fonds Ouderenhulp