Vanaf 17 mei a.s. speelt Jenny Arean (o.a. Telkens Weer Het Dorp, Hommage Aan Jacques Brel, Foxtrot, Chicago, Heerlijk Duurt Het Langst) de rol van tante Piet in de musical De Jantjes. Zij zal deze rol overnemen van Carry Tefsen die gaat repeteren voor het speciaal voor haar geschreven stuk Champagne. Carry Tefsen is nog in de rol van tante Piet te zien in het Amsterdam RAI theater tot en met 15 mei, daarna zal Jenny Arean tot en met 26 juni in De Jantjes te zien zijn. 

Het verhaal van De Jantjes speelt zich af in de Jordaan in het begin van de vorige eeuw.  
Dolle Dries (Hugo Metsers), Blauwe Toon (Istvan Hitzelberger) en Schele Manus (Dennis Overeem) zit het de laatste tijd niet mee. Blauwe Toon loopt veel geld mis en heeft geen familie of vriendin. Schele Manus wordt om zijn handicap door zijn vriendin Toffe Jans (Birgit Schuurman) aan de kant gezet en ook Dolle Dries krijgt de bons van zijn vriendin Blonde Greet (Wieneke Remmers). Gedrieën besluiten ze te tekenen bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Ze moeten voor zes jaar naar Indië en laten hun geliefde Amsterdam met alle vrienden en gezelligheid achter zich. Na zes jaar keren ze terug. Er is echter nogal wat veranderd. 
 
De Jantjes is nog in t/m 15 mei te zien in het Amsterdam RAI theater en daarna nog t/m 26 juni in twaalf theaters door het land. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de verschillende theaters of via TopTicketLine 0900-300 5000 (45cpm). Op www.musicals.nl is de gehele speellijst te vinden.  

bron:Joop van den Ende