De Amerikaanse dominee en politiek activist Jesse Jackson heeft de Anti-discriminatie Award 2006 gekregen. De prijs is een initiatief van de Rotterdamse Jongerenraad. De zoon van Jackson, Jonathan, nam dinsdagavond in Rotterdam de prijs in ontvangst. Zijn vader is herstellende van een knieoperatie. Het is de tweede keer dat de Rotterdamse Jongerenraad (RJR) de prijs toekent. Vorig jaar ging de award naar de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki.

De onderscheiding is bestemd voor een persoon die zich op internationaal niveau heeft ingezet om respect tussen culturen te bevorderen en discriminatie op elk gebied tegen te gaan, aldus de RJR.  Tijdens een speciale 'awardshow' dinsdagavond in De Doelen in Rotterdam, ontving televisiepresentator en cabaretier Jörgen Raymann de zogenoemde Kleurenaward. Deze nieuwe prijs is voor een bekende Nederlander die zich inzet om de integratie te bevorderen. Raymann kreeg via internet de meeste stemmen. Paul de Leeuw en Ali B. waren zijn concurrenten.

Een derde prijs, de Certificate for Diversity, ging dinsdag naar Canada, omdat het land veel inspanningen heeft verricht om eenheid te scheppen tussen bevolkingsgroepen. De Canadese ambassadeur Colleen Swords nam de onderscheiding in ontvangst.  De Rotterdamse 'eenheid is kracht-show' maakte deel uit van de internationale VN dag tegen racisme en discriminatie.
bron:LBR