Op donderdagmorgen omstreeks 04.50 uur reed een politieauto over de Verlengde Raadhuislaan in Grootebroek. Hier werd de patrouille ingehaald door een personenauto. Omdat deze auto alleen stadlicht voerde werd geprobeerd de auto aan de kant te krijgen. De bestuurder reageerde echter niet op het stopbord of op het zwaailicht van de politieauto.

De bestuurder van de personenauto reed steeds rustig door en belandde op een gegeven moment op de kruising Steert-Noordervoert in Hoogkarspel. Hier probeerde de politie de auto in te halen. De bestuurder sloeg echter links af en reed daarbij tegen de politieauto aan. In plaats van te stoppen, reed de bestuurder door de Noordervoert op. Hier raakte de bestuurder met het rechter voorwiel de trottoirband. De auto raakte in een slip en belandde naast de weg in een sloot. Uit de auto kwamen twee personen, een 14-jarige bestuurder uit Lutjebroek en een 13-jarige passagier, eveneens uit Lutjebroek. De bestuurder bleek de auto zondertoestemming van zijn vader mee te hebben genomen.

Beide personen werden overgebracht naar het politiebureau in Hoorn voor het afleggen van een verklaring. Nadat de verhoren waren afgerond werden de ouders van de bestuurder in kennis gesteld. Deze zouden de jongens op komen halen. De jongens hebben hier echter niet op gewacht en zijn met de trein terug naar huis gegaan. Onderweg werden zij gecontroleerd omdat zij geen geldig kaartje hadden. Toen zij hiervoor een bekeuring kregen, gaven zij een valse naam op. Het gevolg was, dat zij weer aan de politie werden overgedragen.

Om nog meer problemen te voorkomen, werden de jongens maar door de politie naar huis gebracht.
 
bron:politie Noord Holland Noord