Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is op 25 augustus op het politiebureau aan de Nassauweg in Dordrecht aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. De jongen wordt ervan verdacht tussen 25 en 27 juli in een woning aan de Wielenstraat te hebben ingebroken. Glaslatten werden toen vernield en een ruit werd weggenomen.

Bij de inbraak werd een grote hoeveelheid goederen buitgemaakt, waaronder sierraden, mobiele telefoons, pasjes, sleutels, parfum, een gereedschapskist met inhoud, een rijbewijs, een zakcomputer, gameboys, huis- en autosleutels en contant geld. Op 30 juli werd de auto van de aangever gestolen, maar deze werd een dag later op de Badweg teruggevonden. De politie startte direct een onderzoek.
Op 23 augustus werd een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving en mishandeling van een 19-jarige man uit Dordrecht. Uit het onderzoek bleek dat de ook hij mogelijk bij de inbraak van eind juli betrokken is. De 20-jarige zit nog vast en de 16-jarige is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

bron:Politie Zuid-Holland-zuid