TV Presentator Jochem van Gelder gaat met de collectebus op pad in Den Haag. Samen met een groep schoolkinderen gaat hij dinsdag 15 oktober geld inzamelen voor kinderen met een handicap. Daarvoor gebruiken ze speciale, handgeschilderde collectebussen. Onder anderen tv-ster Tanja Jess, voetballer Olaf Lindenbergh, soapacteur Frits Jansma en striptekenaar Gerrit de Jager leverden nijvere handarbeid om de nationale collecte van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) van een vrolijk kleurtje te voorzien.

De actie van Jochem vindt plaats rond de Goede Doelen Winkel in het centrum van Den Haag. In deze winkel, vlak bij het Binnenhof, kan het publiek terecht om informatie in te winnen of producten te kopen van diverse goede doelen. Ook wordt de winkel gebruikt voor educatieve projecten met scholen. Tijdens de NSGK-collecteweek staat de Goeden Doelen Winkel in het teken van het gehandicapte kind. De beschilderde 'collectors-bussen' hangen dan in de etalage.

Jochem van Gelder is al vijf jaar ambassadeur van de NSGK. 'Ik ben zelf vader van drie
gezonde zoons. Maar er zijn ook kinderen die het een stuk minder getroffen hebben.
Kinderen met een handicap hebben een extra steuntje in de rug nodig', aldus Jochem.
Tijdens het collecteren wordt Jochem vergezeld door ruim twintig kinderen van de Haagse Gelderlandschool.

De NSGK houdt van 14 t/m 19 november haar landelijke collecteweek. Duizenden vrijwilligers gaan dan met de collectebus op pad voor kinderen met een handicap. 'Mensen denken wel eens: collecteren, dat is zo'n gedoe. Maar het is juist een manier om in een paar uur tijd echt iets te kunnen bijdragen', zegt Jochem. 'Het geld wordt bijvoorbeeld besteed aan aangepaste speelplaatsen of speciale vakanties.'

bron:NGSK