De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) starten vandaag hun campagne voor het referendum over de Europese Grondwet. Op woensdag 1 juni aanstaande mag Nederland naar de stembus: ben jij voor of tegen de Europese Grondwet? Vanaf nu schreeuwt de JS het van de daken: stem voor de Europese Grondwet! Op een eigentijdse wijze worden jongeren betrokken bij deze ver-van-hun-bed-show.

Ook voor jongeren is het erg belangrijk và³à³r de Europese Grondwet te stemmen:

Gelijke rechten in Europa! Vrijheid van meningsuiting en recht op onderwijs: jij hebt het al, maar niet iedereen heeft dat geluk!
Beter beslissen in Europa! Drugsbeleid en euthanasie blijven Nederlands, Europa gaat alleen over Europese zaken. Beslissingen worden niet meer door à©à©n land tegengehouden, de macht van de grote landen wordt ingeperkt.
Veilig werken in Europa! Bescherming tegen ontslag, een veilige werkplek en goede arbeidsrechten. Kinderarbeid wordt voorgoed verbannen en macht van bedrijven aan banden gelegd.
Meer democratie in Europa! Het parlement krijgt meer macht, mag meer bepalen. Europeanen kunnen samen voorstellen indienen bij de Europese commissie.

Centraal in de campagne van de JS staat de speciale campagnewebsite www.spamvoor.nl. Bezoekers van de website vinden daar meer informatie over de standpunten van de JS en kunnen vrienden en bekenden gratis een e-card of sms ´spammen'. In de campagne die de JS op straat, bij scholen en universiteiten voert worden voorstanders van de Europese Grondwet gefotografeerd met de speciale SPAM VOOR!-poster. De foto's zijn te bekijken via de campagnewebsite, op deze manier krijgen de voorstanders van de Europese Grondwet een echt gezicht.

bron:JS