Politiemensen van de afdeling Zeden van het district Feijenoord - Ridderster hebben maandag 1 mei, in samenwerking met het Openbaar Ministerie in Rotterdam, zes mensen uit één gezin aangehouden. Zij worden verdacht een 22-jarige vrouw gedurende een lange periode te hebben gegijzeld, mishandeld en verkracht.De 22-jarige vrouw van buitenlandse afkomst kwam in januari 2005, na haar huwelijk met een 25-jarige man, naar Nederland. Ze trokken in bij de familie van de man in Rotterdam, waar ook een aantal zussen en broers van haar echtgenoot verbleven.
Gelijk na haar aankomst werd ze in de woning vastgehouden. Ze mocht nergens heen. Alleen voor een aantal formelen zaken op het Stadhuis en dan uitsluitend in het gezelschap van haar man. Verder kon ze op geen enkele wijze in contact komen met de buitenwereld. Ze werd gedwongen al het huishoudelijk werk te doen. Gebeurde dit niet naar tevredenheid dan werd ze door vrijwel alle familieleden mishandeld, soms ernstig. Door haar echtgenoot is ze verschillende keren verkracht.
In maart 2006 werd ze naar haar familie terug gestuurd. Omdat ze daar ook niet meer welkom was kwam ze weer terug naar Nederland. Wèl kreeg ze een naam en telefoonnummer mee van iemand die haar mogelijk kon helpen. Deze Rotterdammer ontfermde zich over haar en informeerde de politie. Zij deed aangifte tegen haar schoonfamilie en is inmiddels op een veilige plaats ondergebracht. De raadkamer van de rechtbank heeft van vijf van de zes verdachten de voorlopige hechtenis inmiddels verlengd. Een vrouw van 24 is vrijgelaten.
bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular