Vrijdag kort voor middernacht vond er op de Zanddijk in Callantsoog een ernstig ongeval plaats. Een 19-jarige man uit Den Helder reed in de auto van zijn vader over de Zanddijk komende uit de richting van de Callantsogervaart en gaande in de richting van de Helmweg.
Hij verloor, vermoedelijk door een hoge snelheid, de macht over het stuur en kwam in de linkerberm terecht. Zijn auto vloog over een sloot en sloeg enkele malen over de kop en kwam in een weiland tot stilstand.

De bestuurder raakte in coma en is opgenomen op de afdeling intensive care van het ziekenhuis in Alkmaar. Van hem is bloed afgenomen om te laten onderzoeken of er ook sprake was van drankgebruik (uitslag over 14 dagen). Een 20-jarige jongen uit Den Helder die als passagier voorin de auto zat werd met nekklachten opgenomen in het Geminiziekenhuis in Den Helder. Een derde inzittende, een 17-jarige jongen uit Den Helder, die achterin de auto zat, werd met inwendig letsel in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen. De auto raakte total loss.

bron:Politie Noord HOlland Noord