Een 17-jarige Enschedese jongen is zaterdagavond 30 september om ongeveer 21.50 uur op de Oostervelderblokweg in zijn woonplaats beroofd. Hij fietste in de richting van de Broekheurnering en werd ongeveer 30 meter voor de afslag met de Rondemaatweg tegengehouden door een jongen met een buitenlands uiterlijk.

Deze duwde hem terug en griste de telefoon die de 17-jarige in zijn hand had weg en vroeg daarop om geld. Dit werd herhaald oor een tweede jongen die erbij was gekomen en het slachtoffer daarbij bedreigde met een mes en een knuppel. Ook werd door een van de twee overvallers nog een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, vermoedelijk een vuurwerkpistool, op de 17-jarige gericht. Toen deze vertelde dat hij geen geld bij zich had, gingen de twee er vandoor en liepen de bosjes in vermoedelijk in de richting van de hockeyvelden.
De 17-jarige fietste direct door en hoorde achter zich nog een knal, wat vermoedelijk afkomstig is geweest van een vuurwerkpatroon, uit het wapen wat op hem gericht was.

Het slachtoffer kon de volgende signalementen geven:
Dader 1: Noordafrikaans uiterlijk, 18 a 19 jaar en ongeveer 1 m 75 tot 1 m 80 lang. Hij droeg een zwarte wollen muts, een zwarte winterjas en een blauwe spijkerbroek.
Dader 2: vermoedelijk een Nederlandse jongen van ongeveer 17 a 18 jaar, iets groter dan de ander, ongeveer 1 m 80 en hij droeg een wijd model bivakmuts over zijn hoofd met alleen de ogen zichtbaar. Verder droeg hij een bruin vest met opdruk en een grijze joggingbroek.

De politie wil uiteraard graag in contact komen met eventuele getuigen van deze overval of met mensen die mogelijk weten wie de daders zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau Enschede – Zuid, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 
 
bron:Politie Twente