Een 15-jongen uit Dordrecht is op 19 maart gewond geraakt toen tussen 00.30 en 00.45 uur geprobeerd werd hem te beroven. Het slachtoffer kwam op dat moment uit de richting van het Van den Broek-erf in Dordrecht en fietste langs een grasveldje in de richting van het Pearl Buck-erf. In het grasveld staan nep-koeien en het staat in de buurt bekend als het ‘koeienveldje’. Tussen beide Erven lopen treinrails en de jongen moest door het fiets-spoortunneltje om het het Pearl Buck-erf te bereiken. In de tunnel bevonden zich drie jonge mannen. Een van hen hield de jongen tegen en hij werd gedwongen geld af te geven.

Het slachtoffer gaf niets en wist fietsend weg te komen. Daarbij liep hij een aantal klappen en schoppen op die hem overal op zijn lichaam raakten. Hij liep diverse kneuzingen op. De drie verdachten zouden zijn weggerend in de richting van het Pearl Buck-erf. Vlak bij het Rudyard kipling-erf sprak het slachtoffer nog een groepje van twee jongens en vier meisjes aan. Kort na thuiskomst waarschuwde het slachtoffer de politie die direct een onderzoek startte.
Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar de twee jongen en vier meisjes met wie het slachtoffer na de poging in gesprek kwam. Ook spreekt de politie graag me mensen die getuige zijn geweest van dit incident of anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij  kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche van district I.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid