De politie Ermelo stelt een onderzoek in naar een zeer vervelend incident waarbij een 13-jarige rolstoelgebruiker dusdanig geblesseerd is geraakt, dat hij binnenkort geopereerd moet worden. De politie zoekt contact met de betrokken jongelui en met eventuele getuigen.

Het incident deed zich donderdagmiddag rond 17.30 uur voor op het schoolplein van de Prins Bernhardschool aan de Wiekslag in Ermelo. De 13-jarige, aan de rolstoel gekluisterde jongen, ging zijn broertje zoeken voor het avondeten. Op het plein trof hij vier jongens van ongeveer 15 tot 17 jaar aan.
Het viertal begon hem op een gegeven moment te pesten en schopte onder meer tegen de rolstoel. De jongen kwam bij de pesterijen heel ongelukkig terecht en liep een pijnlijke rug op. Hij heeft zelf kans gezien om met de rolstoel thuis te komen, waar de pijn heviger werd. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek een oude operatie-ingreep de pijn te veroorzaken en komende week moet hij hieraan geopereerd worden.
De vier jongelui die bij het incident betrokken waren, zijn op de fiets richting de Telgterweg in Ermelo weggereden. Van twee van hen heeft de politie een goed signalement. Eén van hen had kort blond haar. Hij droeg een grijze jas met een witte wollen kraag, een legerbroek met grijs/wit/zwarte vlekken en legerkistjes. De ander had donkere stekels, droeg een zwart bomberjack met oranje in de kraag en een zwarte spijkerbroek. Ook hij had zwarte legerkistjes aan.
De politie doet een klemmend beroep op de jongelui om zich te melden. Mensen die de jongens kennen of informatie hebben die in verband met het onderzoek kan worden gebracht, ook zij worden dringend verzocht om via 0900 – 8844 contact met de politie Ermelo op te nemen.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland