Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Van Heemstraweg, tussen Weurt en Beuningen, een jongen met een pistool zwaaide. Daarop gingen een aantal politiemensen naar deze jongen op zoek. Hij werd aangetroffen bij het gemeentehuis van Beuningen en bleek inderdaad een pistool bij zich te hebben. Het was weliswaar een speelgoedpistool maar dat leek verdacht veel op een echte. Het bezit van een dergelijk wapen is volgens de wet verboden.

De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt vanwege de Wet Wapens en Munitie. In overleg met de officier van Justitie is besloten dat de straf via bureau HALT zal worden afgedaan.
Levensgevaarlijk
De politie wijst er, wellicht ten overvloede, op dat het bezit van een dergelijk speelgoedpistool niet alleen verboden is maar bovendien buitengewoon gevaarlijk. Wanneer iemand met een dergelijk ‘wapen’ op straat loopt te zwaaien, moet de politie er van uit gaan dat het een echt wapen is. Er zal dan ook volgens de voorgeschreven procedure gehandeld worden.

Onlangs had dat, elders in Gelderland, tot gevolg dat een man die dreigde met een speelgoedwapen door de politie is doodgeschoten.
bron:Politie Gelderland-Zuid