Donderdagavond 17 november zagen politieagenten omstreeks 19.30 uur op de Kalanderstraat in Enschede dat er onenigheid was tussen een aantal personen. Zij vroegen wat er aan de hand was en hoorden dat een jongen even daarvoor met vuurwerk had gegooid terwijl vlakbij een echtpaar met hun kindje in de buggy liep. De mensen hadden de jongen hierop aangesproken waarna de jongen aan het schelden was gegaan.

Op het moment dat de jongen de politieagenten zag, liep hij weg. De agenten spraken hem aan waarop de jongen ontkende met vuurwerk gegooid te hebben. Toen de agenten zagen dat hij vuurwerk in zijn hand achter zijn rug hield, vroegen zij hem mee te gaan naar het politiebureau. Hierop werd de jongen heel agressief en sloeg een van de agenten hard in het gezicht. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij bleef zich hevig verzetten, waarna de agenten hem met hulp van een daadkrachtige burger naar de grond werkten en boeiden. De agent heeft een flinke zwelling in het gezicht opgelopen en heeft inmiddels aangifte gedaan.

De verdachte, een 17-jarige Enschedeër, is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. 
 
bron:Politie Twente