De politie heeft een aantal jongeren aangehouden in verband met diverse vernielingen. In de nacht van vrijdag 18 augustus op zaterdag 19 augustus zijn er in Middelstum diverse vernielingen gepleegd.

Vernielingen
Aan de Esdoornlaan, de Plataanlaan, de Wilgenlaan en de Groensingel in Middelstum zijn brievenbussen weggenomen. Aan de Molenweg en de Middelstumerweg zijn diverse verkeersborden omver gegooid. Deze borden stonden daar tijdelijk in verband met wegwerkzaamheden. Bovendien is aan de Klaprooslaan een bloembak vernield. Ook is er met eieren gegooid tegen gevels van woningen.

Onderzoek
De politie stelde een nader onderzoek in naar de vernielingen. Tijdens het onderzoek zijn vijf personen verhoord, waarvan er uiteindelijk drie als verdachte konden worden aangemerkt. Twee 16-jarige verdachten wonen in Middelstum, de derde verdacht is 18 jaar en woont in Westeremden. De politie kwam het drietal op het spoor door diverse getuigen. Veel getuigen reageerden naar aanleiding van een bericht in de pers. Ook de plaatselijke bekendheid van de buurtagent heeft bijgedragen aan het oplossen van deze vernielingen.

Motief
De vernielingen zijn gepleegd uit baldadigheid en onder invloed van alcohol. De 16-jarige hoofdverdachte was eerder wel eens aangesproken op zijn gedrag door enkele bewoners van Middelstum. Deels werden deze vernielingen dan ook gepleegd uit rancune. De jongens zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.
 
bron:Politie Groningen