De politie heeft op zondagochtend 6 augustus, vijf jongeren aangehouden op verdenking van het bekladden van straatmeubilair op hun pad van Noordwijk naar Voorhout en op het station van Voorhout. Een oplettende omwonende hoorde een aantal jongeren op het station in Voorhout lawaai maken en zag hen graffiti op meubilair op het perron spuiten. De getuige belde de politie.

Op het station hielden agenten vijf jongens aan die zich in een groep van 11 personen bevonden. Zij hadden zich mogelijk schuldig gemaakt aan het spuiten van graffiti op straatmeubilair. De vijf, één van 14 jaar en vier van 16 jaar uit Culemborg en Leerdam, waren van het strandfeest afgekomen dat in Noordwijk op zaterdag 5 augustus werd georganiseerd.

Omdat er geen bussen meer reden waren zij na afloop lopend vanaf Noordwijk naar het station in Voorhout gelopen. Op het station hadden zij graffiti gespoten, op ongeveer 24 ruiten van abri’s was er met eenzelfde kleur verf graffiti aangebracht. Ook op de informatieborden voor reizigers, op de perronwand tussen rails en perron en op de stoep werden tekeningen en teksten aangetroffen met dezelfde kleur verf. Nader onderzoek wees uit dat er op de weg van Noordwijk naar Voorhout ook graffiti was gevonden. Op het asfalt van de Van Berckelweg, bij de flats aan het Peterhof, op een elektriciteitshuisje aan de Van de Mortelstraat en op parkeermeters en borden in Noordwijk werd eveneens dezelfde kleur graffiti aangetroffen. De jongens zijn op het politiebureau gehoord en hebben een verklaring afgelegd. Ook de andere die zich in de groep bevonden zijn gehoord.

De vijf jongeren zijn in verzekering gesteld. De ouders van de jongeren zijn ingelicht omdat de jongens minderjarig zijn. Inmiddels komen de aangiftes bij de politie binnen, benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Noordwijk middels 0900-8844.
 
bron:Politie Hollands Midden