De gemeente geeft gehoor aan de oproep van jongeren voor een nieuw skatepark. Op donderdag 28 april om 15.30 uur is de opening van de snakerun (voor beginnende en gevorderde skater) op het evenemententerrein het Podium. De leverancier van het skatepark neemt hiervoor enkele skatetoppers en atbs mee die in een spetterende demo de mogelijkheden van het park showen. Burgemeester Wijte verricht de officiële opening waarna de eerste trucs op de baan te zien zijn.

Jongeren hielden vorig jaar een handtekeningactie voor een nieuw skatepark. De bestaande half-pipe was versleten. Bovendien was deze behoorlijk steil en daardoor te moeilijk voor veel jongeren. Een skatepark met meer mogelijkheden voor de verschillende niveaus was de wens van de jongeren. Met de snakerun is aan deze wens voldaan. De snakerun zijn losse skate-elementen die onderling zo verbonden zijn dat er een slang ontstaat. Het grote voordeel van deze opzet is, dat deze uitdagend is voor zowel de beginnende als gevorderde skater.

Het skatepark op het Podium ligt op de verlaagde plaats aan de binnenkant van de ijs-/skeelerbaan. De skate-elementen zijn in het talud geschoven: ze liggen als het ware verzonken in het terrein, waardoor ze minder prominent in zicht liggen.

bron:Gemeente IJsselstein