Jongeren hebben steeds minder over voor anderen. Egoïsme en individualisme vieren hoogtij onder de msn’ende, hyvende en sms’ende jonge generatie. Maar is dat werkelijk zo? Op 21 april, tijdens het Christelijk Sociaal Jongerencongres, gaan we op zoek naar antwoorden. In Rotterdam wordt een duel uitgevochten tussen idealisme en gemeenschap aan de ene en egoïsme en individualisme aan de andere kant. Voor de tweede keer organiseren vier christelijke jongerenorganisaties gezamenlijk een uniek congres: het Christelijk Sociaal Jongeren Congres (CSJC). CDJA, christennetwerk GMV, CNV jongeren en PerspectieF slaan de handen ineen. “We maken er geen standaard en formeel congres van”, aldus Peter de Kluijver, voorzitter van de congrescommissie. “We willen jongeren aan het denken zetten over termen als individualisme en idealisme, op een eigentijdse manier.” Dit alles zal zich afspelen in de congreslocatie ‘Engels’ te Rotterdam.

Tijdens het congres worden clips getoond die laten zien wat organisaties of personen met solidariteit en idealisme te maken hebben. Verder is er cabaret, een battle tussen prominente Nederlanders uit de politiek en het bedrijfsleven en de jongeren zelf. Tijdens het congres maken verschillende prominente Nederlanders hun opwachting. Premier Jan Peter Balkenende (CDA) komt spreken en ook CNV-voorzitter René Paas, Arie Boomsma, Eimert van Middelkoop (CU), Tweede Kamerleden Stef Blok (VVD) en Ewout Irrgang (SP). Willem den Hertog geeft ook acte de présence, de ondernemer die zijn ijsfabriek verkocht en nu evangelist is in gevangenissen.

De voorbereidingen voor het jongerencongres zijn in volle gang. Op www.jongerencongres.nl is steeds het laatste nieuws te vinden en kunnen jongeren zich aanmelden. Kosten voor het jongerencongres zijn € 7,50, inclusief een goede lunch. Leden van CDJA, CNV-Jongeren christennetwerk GMV of PerspectieF betalen € 5,00.

bron:Jairo PH