Op vrijdag 24 februari 2006, omstreeks 18.50 uur vond er op de kruising van de Brederodegracht met de Marquettegracht en de Rijnweg in Hoorn, een aanrijding plaats tussen twee jongens op een bromfiets en een auto waarbij één van de jongens zwaar gewond raakte. De jongens, 12 en 14 jaar en afkomstig uit Hoorn, reden vermoedelijk zonder licht over de Rijnweg uit de richting van het Betje Wolfplein. Ze werden te laat opgemerkt door een 24-jarige automobilist uit Hoorn die hen tegemoet kwam en linksaf de Marquettegracht op wilde rijden.

Na de aanrijding vluchtte de 12-jarige jongen en de 14-jarige jongen bleef zwaar gewond op het wegdek achter. Hij is met zwaar hoofdletsel en letsel aan zijn gezicht opgenomen in het ziekenhuis. Nadat agenten waren gestart met het onderzoek meldde de 12-jarige jongen zich bij de politie. Nog niet duidelijk is wie de bestuurder en wie de passagier van de bromfiets is geweest. De 12-jarige jongen is in verzekering gesteld in verband met het nadere onderzoek. De 14-jarige jongen kan door de ernst van zijn letsel nog niet door de politie gehoord worden.
Getuigenoproep
Na de aanrijding zijn er diverse mensen ter plaatse van de aanrijding geweest van wie de politie nog geen gegevens heeft. Zij, maar ook andere getuigen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844 (lokaal tarief). 
bron:Politie Noord Holland Noord