In de recent geopende Librije-winkel in Zwolle namen Jonnie Boer (chefkok restaurant De Librije) en Hielke van der Meulen (Slow Food) de eerste exemplaren van de zojuist verschenen gids 'Nederlands Culinair Erfgoed' in ontvangst.

'Nederlands Culinair Erfgoed' is een reisgids langs ambachtelijke lekkernijen van
vaderlande bodem. Meer dan 175 leveranciers, per provincie gerubriceerd, krijgen speciale aandacht. In deze gids creëert menig chef-kok een erfgoedrecept gebaseerd op traditionele worsten en kazen, exquise likeuren en jenevers, geurende koffie, vers vlees en heerlijke zoetigheden.

Librije driesterren-kok Jonnie Boer:
'Veel van mijn bijzondere leveranciers staan er in en dat is mooi. Goed dat ze nu bekender worden bij een breed publiek.'.

Slow Food-expert Hielke van der Meulen:
'Onze Slow Food-leden zijn op zoek naar dit soort adressen. Dit boek ziet er degelijk uit, echt een boekje om in te grasduinen.'.

Nederlands Culinair Erfgoed is 23 september verschenen bij Uitgeverij het Spectrum.

bron:Het Spectrum