Het team dat vorig jaar van Een Zomerzotheid een theatersucces maakte, presenteert in 2006 een nieuwe muzikale komedie naar een klassieker van Cissy van Marxveldt. Van 30 januari tot 31 mei is Joop ter Heul met 75 voorstellingen te zien door het hele land. De muzikale komedie van Kik Productions wordt geregisseerd door Bruun Kuijt, de hoofdrollen zijn voor een groep veelbelovende theatertalenten.

In 1919 verscheen De HBS-tijd van Joop ter Heul, het eerste boek van Cissy van Marxveldt. De vrijgevochten en sportieve hoofdpersoon groeide uit tot een populaire heldin, afhankelijk van de lezer een ideale vriendin, geliefde of dochter. Samen met haar vriendinnen van de Jopopinoloukico-club verzetten Joop zich tegen leraressen en ouders die vinden dat meisjes zich netjes moeten gedragen.

In de muzikale voorstelling Joop ter Heul keren de makers Cissy van Marxveldt binnenstebuiten, op zoek naar het geheim van de aantrekkingskracht van de energieke Joop en haar baldadige vriendinnen. Een snelle montage van de vele verwikkelingen in hun meidenleven. De nadruk ligt op de durf, kordaatheid en spitsvondigheid waarmee ze strijden. En natuurlijk op de liefdesperikelen van Joop met Leo van Dil. Joop richt zich regelmatig tot de zaal om haar gevoelens van blijheid, pijn, verdriet en onzekerheid te delen. In de voorstelling klinkt volksmuziek en zitten vele liedjes, Nederlandse en buitenlandse klassiekers zoals Hab' mich lieb, Whispering, Een zoen, I'm sorry I made you cry en Toch ben ik dol op jou. Bovendien componeert Bas Odijk muziek bij liederen uit de boeken van Joop ter Heul.

Joop ter Heul is een muzikale komedie van Kik Productions. Bruun Kuijt (The Odd Couple) regisseert, Bas Odijk is de muzikaal leider, het script is van dramaturge Wiske Sterringa, Eric van der Palen ontwerpt de decors, Willemijn Kaasjager verzorgt de kostuums en Lies Schuring is verantwoordelijk voor de choreografie. De cast bestaat uit een groep veelbelovende acteurs: Lieke Antonissen, Eke van Berge Henegouwen, Arnoud Bos, Nanette Drazic, Hilbert Dijkstra, Marlies Helder, Rosa Mee, Eva Poppink en Sytske van der Ster.

bron:ThePublicityCompany