Acteur Joris Lutz heeft vrijdag met de Fiets van het Jaar 2005 het nieuwe evenement Uit & Actief - nog tot en zondag 6 maart in de Utrechtse Jaarbeurs - officieel geopend. Hij deed dit door met de kort daarvoor bekroonde Orange Limited Edition van Gazelle - en gevolgd door een peloton bezoekers - door de beurshallen te demarreren.

Lutz is een van de drie hoofdrolspelers in het succesvolle toeristisch RTL4-televisieprogramma 'Bestemming Nederland', dat komend voorjaar aan zijn derde seizoen begint.
 
Het nieuwe Uit & Actief is een driedaagse belevenis waar de actieve consument zijn vakantie in binnen- of buitenland (eventjes) kan beleven. Een aantal hallen van de Jaarbeurs is omgebouwd tot zes themapleinen, die zich specialiseren op buitensport, het stadsleven (cultuur en uitgaan), plezier & vertier (parken en attracties), het pure genieten (onthaasten aan de kust of in landelijke omgeving), fietsen en wandelen. De manifestatie richt zich op mensen die van uitstapjes en uitdagingen houden.
 
Kort voor openingssessie van Uit & Actief vrijdag werd wereldfietser Frank van Rijn geëerd met de titel Buitensporter van het Jaar.
 

Zaterdag 5 maart, zal Leontien Zijlaard-Van Moorsel Uit & Actief bezoeken. Zij zal dan bij haar fietssponsor Koga handtekeningen uitdelen.
Theo Bos, meervoudig wereldkampioen Sprint op de baan en winnaar van Olympisch zilver in Athene, is zondag in Utrecht te gast. Hij zal ook demonstraties geven.

Bron: Ingezonden bericht