Op zaterdag 16 en zondag 17 juli wordt in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome het Jules Verne Weekend georganiseerd. Jules Verne was niet alleen de fantasievolle schrijver van wonderreizen; hij schreef ook diverse toneelstukken en vele artikelen. Hij schreef o.a. de  boeken ´In 80 dagen de wereld rond', ´Vijf weken in een luchtballon' en ´De reis naar de maan'; hierdoor werd hij wereldberoemd.

Expositie

Dit jaar wordt de honderdste sterfdag van Jules Verne herdacht. Verne werd in 1828 geboren en hij overleed in 1905. Speciaal ter herdenking aan deze honderdste sterfdag is er in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome een Jules Verne-expositie ingericht. De expositie is vormgegeven rond twee gigantische boeken. Hierin worden Verne's leven en zijn publicaties beschreven. Tevens wordt er een film vertoond die is gebaseerd op een van de boeken van Jules Verne. Ook de museumshop doet mee met het thema: daar zijn verschillende boeken en films van en over Jules Verne verkrijgbaar.

Lezing

Tijdens het themaweekend, op zaterdag 16 juli om 14.00 uur, wordt er een lezing over Jules Verne gegeven door Karol van Bastelaar, lid van het Jules Verne Genootschap. De spreker zal aan de belangstellenden proberen te vertellen of en hoe Jules Verne's voorspellingen zijn uitgekomen en wat de verschillen zijn tussen zijn voorspellingen en de realiteit. Dit wordt toegelicht aan de hand van films, illustraties en foto's. De lezing kan gratis worden bijgewoond door alle betalende bezoekers van de Aviodrome. Voor Vrienden van de Aviodrome is dit à¢?¬ 5,- p.p. Bij de entree tot het luchtvaartpark Aviodrome wordt aan belangstellenden verzocht aan te geven dat zij de lezing willen bijwonen. Tevens worden zij verzocht zich van te voren aan te melden via: [email protected].

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50 en is in de zomer dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
 
bron:Aviodome