Maandagmorgen kwam even na vier uur bij de meldkamer van Politie Limburg Zuid een melding binnen dat er op dat moment sprake een ramkraak werd gepleegd op een juwelierszaak aan de Kerkstraat in Brunssum. De politie ging hierop onmiddellijk ter plaatse en de agenten zagen bij aankomst een personenauto voor de betreffende juwelierszaak staan.

Op het moment dat een van de politiepatrouilles in hun dienstvoertuig langs een parkeerplaats aan de Julianastraat reden, zagen zij een personenauto wegrijden. Toen zij even later de bestuurder van de auto een stopteken wilde geven, gaf hij plotseling gas en reed met hoge snelheid weg. Na een achtervolging die vanuit Brunssum via Bingelrade gedeeltelijk over Duits grondgebied leidde, reed de bestuurder van de auto richting Sittard. Inmiddels hadden de agenten gezien dat er nog twee personen in het voertuig zaten.

Op een onverharde weg moesten de agenten enige afstand tot het voertuig bewaren, omdat het zicht door stofwolken werd belemmerd. Even later zagen de agenten van enige afstand dat de bestuurder de auto tot stilstand had gebracht en dat alle drie inzittenden uit het voertuig sprongen en wegrenden. De verdachten renden meteen het nabij gelegen dichte struikgewas in en pogingen de verdachten in deze bossage te traceren, bleven zonder het gewenste resultaat. Wel werd in het achtergelaten vluchtvoertuig even later een deel van de uit sieraden bestaande buit aangetroffen. De politie onderzoekt de ramkraak verder. Eventuele getuigen kunnen via het landelijke telefoonnummer politie 0900-8844 (lokaal tarief) contact opnemen met de politie Limburg Zuid.

bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular