De betastudenten die minister Van der Hoeven (Onderwijs) in een open brief vroegen nog eens goed naar de plannen voor onderwijshervormingen te kijken, zullen dinsdagmiddag met de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) een facultatieve bijles wiskunde geven aan de kamerleden. De studenten zullen voorbeelden geven van opgaven die zij niet kunnen maken als ze van de middelbare school komen. “Wij horen deze opgaven wel te kunnen maken. Sterker nog, het zijn vaak sommetjes die in de vierde klas van het VWO worden behandeld.”

Door het ontbreken van deze vaardigheden ervaren de studenten aansluitingsproblemen tussen het VWO en de universiteit. Ook de LSVb maakt zich zorgen over de aansluiting op het hoger onderwijs. "Het lage niveau van wiskunde zorgt voor veel problemen bij techniekstudies, maar ook bij de lerarenopleiding, waar studenten grote problemen ondervinden bij het geven van rekenen op de basisschool", aldus voorzitter Jonathan Mijs.

In Buitenhof reageerde de minister al op de brief. “Het gaat er niet alleen om hoeveel uren je met wiskunde bezig bent, maar het gaat ook om de inhoud van de vakken.”, stelde de minister. Daar geven de studenten haar gelijk in: Maar dat is nog geen reden om 30% minder wiskunde te geven. De bijles zal vanmiddag om 13.30 uur plaatsvinden voor de Tweede Kamer in Den Haag. Om 15.30 volgt het kamerdebat over de onderwijshervormingen. Voorafgaand aan het debat zal de minister om kwart over drie de open brief in ontvangst nemen.
bron:LSVB